Mikrobne mljekarske kulture – starteri
Kvaliteta, zdravstvena sigurnost i privlačnost mliječnih proizvoda u mnogome ovisi o kvaliteti sirovine – mlijeka, primijenjenom procesu proizvodnje, korištenim procesnim uređajima, dodatcima, ali i o primijenjenim čistim mikrobiološkim kulturama – starterima, koje gotovom proizvodu daju željena okus, miris i konzistenciju.
U našoj ponudi je velik izbor mljekarskih kultura za izravno nacjepljivanje mlijeka – dubokosmrznute i liofilizirane. Odluka o izboru liofilizirane ili dubokosmrznute kulture za proizvodnju ovisi o kapacitetu, tehnološkim uvjetima pogona za preradu te o specifičnim zahtjevima klijenta.
U našem prodajnom asortimanu su kulture namijenjene proizvodnji različitih vrsta mliječnih proizvoda: svježi, meki, polutvrdi i tvrdi sirevi; jogurt; svježi fermentirani proizvodi (kiselo vrhnje, stepka, kefir); maslac, kao i specijalne kulture s različitim funkcionalnostima pojedinih bakterija mliječne kiseline.
Sve starter kulture iz našeg prodajnog asortimana posjeduju Kosher, Halal i non-GMO certifikate.